Law Admission Test (LAT) Past Papers 20 November 2022

Here is the Law Admission Test (LAT) Past Paper held on 20 November 2022. LAT stands for Law Admission Test. LAT is a compulsory test for taking admission to the 5-year LL.B. This is now a test for students who want to be law graduates and want to pursue their careers in the field of Law and legal affairs in Pakistan. Here, you’ll find LAT Past Paper held on 20 November 2022 with a complete solution. Find below Law Admission Test (LAT) Past Paper held in November 2022.

LAT Past Paper 20 November 2022

The following questions were asked in the LAT paper of 20 November 2022:

LAT English MCQs

Choose the most nearly similar.

17. DELIVER

Ans: Perform

18. SHABBY

Ans: Inferior

19. COURTEOUS

Ans: Polite

20. SOOTHE

Ans: Relieve

LAT General Knowledge (GK) MCQs

21. Jerusalem is a sacred place for ___.

Ans: Christians

22. Tirch Mir is situated in ___ mountain range of Pakistan.

Ans: Hindu Kush

23. The most important source of energy for our body is ___.

Ans: Carbohydrates

24. Which of the following is the largest island?

Ans: Greenland

25. ILO is the abbreviation of ___.

Ans: International Labour Organization

26. Which of the following is not the organ or the state?

Ans: Establishment

27. Lactometer is used to measure ___.

Ans: milk purity

28. Animals that eat only plants are called ___.

Ans: Herbivores

29. Leo Messi a professional ___ belongs to Argentine.

Ans: Footballer

30. Colombo is the capital city of ___.

Ans: Sri Lanka

31. The capital city of Saudi Arabia is ___.

Ans: Riyadh

32. A computer could not boot if it does not have the ___.

Ans: Operating System

33. Who is the first and only civil chief marshal law administration of Pakistan?

Ans: Zulfiqar Ali Bhutto

34. Which country will host the 2023 men’s cricket world cup?

Ans: India

35. Main organs of the United National organization are ___.

Ans: 6

36. A hockey team comprises ___ players.

Ans: eleven

37. The color combination of the United Nations flag is ___.

Ans: Blue & White

38. £ is the symbol of ___ currency.

Ans: Pound Sterling

39. The largest continent by area is ___.

Ans: Asia

40. Sir Syed Ahmed Khan was the founder of the ___ movement.

Ans: Aligarh

LAT Pakistan Studies MCQs

41. Constitution is a state’s ___ law.

Ans: Fundamental

42. The coastal area of Pakistan is situated in the ___ of Pakistan.

Ans: South

43. The end of the Khilafat Movement was announced by ___.

Ans: Moulana Mohammad Ali Johar

44. Members of the Senate of Pakistan are elected for the term of ___ years.

Ans: Six

45. The fundamental principle of an Islamic System is ___.

Ans: Tauheed

46. The British East India Company rule came to end in the year ___.

Ans: 1858

47. For the solution of economic problems, Quaid-d-Azam established the ___ fund.

Ans: Refugee

48. Which of the following was the only country that opposed Pakistan’s membership in the United Nations?

Ans: Afghanistan

49. Minto-Morley Reforms were Introduced in ___.

Ans: 1909

50. State Bank of Pakistan was founded on July 1___.

Ans: 1948

LAT Islamiat MCQs

51. Who from the following angels is responsible for sending rain and food to all the creatures of Allah Almighty?

Ans: Hazrat Mikael (A.S)

52. No worship of the person who eats ___ livelihood is acceptable to Allah almighty.

Ans: unlawful

53. Hazrat Abu Bakr (R.A) formed a committee for the compilation of the Holy Quran under the supervision of ___.

Ans: Hazrat Zaid Bin Thabit (R.A)

54. Tauheed is the ___ fundamental belief of Islam.

Ans: 1st

55. The Literal meaning of Zakat is to ___.

Ans: Purify

56. Ihram consist of ___ unsewn cloth sheets

Ans: Two

57. The last divine book is ___.

Ans: The Holy Quran

58. Associating partners with those who do not believe in the oneness of Allah are called ___.

Ans: Mushriks

59. In Islamic Jihad, the ___ is superior to all jihads.

Ans: Jihad by Sword

60. Which of the following is declared as a shield against sin?

Ans: Fasting

LAT Mathematics MCQs

61. What is the external angle between the hands of a clock when 5 minutes to 4 O’Clock?

Ans: 147.5

62. The Salary of a man has increased by 20%. If he now gets Rs. 3000 his salary before the increase was ___.

Ans: 2500

63. The diameter of a circle is 32 cm, and its circumference is ___.

Ans: 100.5 cm

64. Find the perimeter of a triangle whose lengths are 11.5 cm, 3.5 cm, and 7 cm.

Ans: 14 cm

65. Naveed has Rs. 80,000 calculate the amount of zakat at the rate of 2.5% at the end of a year from his savings.

Ans: Rs. 2000

LAT Urdu MCQs

66. حلال کا مطلب کیا ہے؟

جواب: پہلی کا چاند

67. ادبار کا متضاد کیا ہتا ہے؟

جواب: خوشحال

68. تالیف کا کیا مظلب ہے؟

جواب: دوسروں کے مضامین کو کتابی صورت میں لانا۔

69. اسم علم کی مثال درج ذیل میں سے کونسی ہے؟

جواب: شاعر مشرق

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x