Law Admission Test (LAT) Past Papers 21 August 2022

Here is the Law Admission Test (LAT) Past Paper held on 21 August 2022. LAT stands for Law Admission Test. LAT is a compulsory test for taking admission to the 5-year LL.B. This is now a test for students who want to be law graduates and want to pursue their careers in the field of Law and legal affairs in Pakistan. Here, you’ll find LAT Past Paper held on 21 August 2022 with a complete solution. Find below Law Admission Test (LAT) Past Paper held in August 2022.

LAT Past Paper 21 August 2022

The following questions were asked in the LAT paper of 21 August 2022:

LAT English MCQs

SYNONYMS

1. SLOPPY

Ans: carelessly

2. GRINDING

Ans: Difficult

3. PREVALENT

Ans: Widespread

4. RECAPITULATE

Ans: Repeat

Complete the sentences by choosing the most appropriate option given below:

5. Shazia had opened the door before we ____.

Ans: arrived

6. Have you had enough to eat, or would you like something ___?

Ans: else

7. I hope you excuse my ___ early.

Ans: leaving

8. There is no meaning ___ what he says.

Ans: in

9. My views are quite in accordance with ___ of the Higher Education Commission.

Ans: that

10. They were almost ___ but, somehow, survived.

Ans: died

11. The car stopped suddenly, and we could hear the brakes ___.

And: Screeching

12. There are some good rules to live ___.

Ans: by

13. I ___ hate traveling by air.

Ans: really

14. Do you need ___ now?

Ans: to go

You also like:  Law Admission Test (LAT) Past Papers 30 January 2022

15. If we ___ early, we would reach our destination in time.

Ans: Started

16. He got angry and ___ without eating.

Ans: left

ANTONYMS

17. RIDICULE

Ans: appreciate

18. ADVERSITY

Ans: Acceptable

19. FLAMBOYANT

Ans: dull

20. VIVACIOUS

Ans: idle

LAT General Knowledge MCQs

21. The National Assembly seats are increased due to an increase in?

Ans: Population

22. What is the name of Chinese Currency?

Ans: Renmimbi (RMB).

23. The Name of Earth’s Natural Satellite is?

Ans: Moon

24. Which Country recognized Pakistan first?

Ans: Iran

25. Pakistan joined UNO in which year?

Ans: September 30, 1947

26. Amnesty International is an international non-governmental organization focused on ___.

Ans: Human rights

27. The First page of a website is known as ___.

Ans: Homepage

28. The chemical formula of carbon dioxide is ___.

Ans: CO2

29. The G7 (group of seven) is an organization of the world’s seven largest ___ economies.

Ans: advanced

30. The Famous Footballer Lionel Messi belongs to which country?

Ans: Argentina

31. Which is the output device of a computer?

Ans: Printer

32. The smallest country in the world is___.

Ans: Vatican City

33. The main aim of  SAARC is___.

Ans: Regional Cooperation

34. Nelson Mandela belongs to which country?

Ans: South Africa

35. Sunbathing is a good source of___?

Ans: Vitamin D

36. Pakistan is located in ___.

Ans: South Asia

37. What Does ICC stand for?

Ans: International Cricket Council

38. London is the Capital City of ___?

Ans: England

39. The heavenly bodies which revolve around the sun are called ___.

Ans: Planets

40. Which continent is known as the “Dark Continent”?

Ans: Africa

LAT Pakistan Study MCQs

41. Who from the called all parties conference at Shimla in June 1945?

Ans: Lord Wavell

42. The largest percentage of the population of Pakistan is employed by which of the following sector?

You also like:  Law Admission Test (LAT) Past Papers 22 May 2022

Ans: Agriculture

43. According to the partition formula, Pakistan was entitled to receive 1 billion, but the Indian government agreed to pay only rupees ___ at the time of independence.

Ans: 0.50 billion

44. Mohenjo-Daro is a ___ word meaning literally “mound of the dead”.

Ans: Sindhi

45. In the year 1837 ___ was recognized as the language of the civil court of the British government of India.

Ans: Persian

46. On the basis of physical features, the land of Pakistan is divided into ___ regions.

Ans: five

47. Presiding officer of the National Assembly of Pakistan is called ___.

Ans: Speaker

48. Pakistan’s national income increased by 37 percent against the stipulated target of 24 percent in ___ five-year plan.

Ans: second

49. the basis of our national unity is ___.

Ans: Culture

50. The Major obstacle in the way of national integration in Pakistan is ___.

Ans: Political Instability

LAT Islamic Study MCQs

51. Hazrat Muhammad (PBUH) declared ___ a key to paradise.

Ans: Namaz (Salah)

52. Whose title is Abu-al-Bashar?

Ans: Hazrat Adam (A.S)

53. Who brings messages, injunctions, and scriptures to his prophets?

Ans: Hazrat Jibraiel (A.S)

54. What is the First Pillar of Islam?

Ans: Kalima-e-Shahadat

55. What is the Nisab of Zakat on Gold?

Ans: 7.5 tola

56. What is the other name of Battel of Ahzab?

Ans: Battle of Trench

57. The literal meaning of Zakat is?

Ans: to purify / to clean

58. The disciplined universe is the best proof of ___.

Ans: Tauheed

59. The first revelation of the Holy Quran consisted of ___ ayats.

Ans: five

60. The universal Risalat is the quality of ___.

Ans: Hazrat Muhammad (PBUH)

LAT Mathematics MCQs

61. A car owner earns 30% profit on a sale of a car. If the cost of that car is Rs. 5,00,000 then the profit he will get is ___.

You also like:  Essay on "Environmental Pollution" for LAT and USAT

Ans: 150,000

62. Find the supplement of 123° angles

Ans: 57°

63. The area of a square having each side length 6 feet is ___.

Ans: 36 ft.

64. Anwar has Rs. 167000 in his bank account. The amount of Zakat he would have to pay after 1 year is ___.

Ans: 4175

LAT Urdu MCQs

ماں کہتی ہے میرا چاند آیا، قواعد کی رو سے کیا ہے۔

جواب: استعارہ

جو لفظ کسی کلمے کے آخر میں لگانے سےمعانی میں اضافہ یا تبدیلی پیدا کرے۔

جواب: لاحقہ

اورنگ  سلیمان قواعد کی رو سے کیا ہے؟

جواب: تشبیہ

مرکب جاری کی پہچان کیا ہے؟

جواب: بات مکمل اور جاری ہو۔

درج ذیل میں سے “اضافات تخصیصی کی مثال کون سی ہے؟

جواب:  احمد کا گھر

ندیم آیا ، فرح گئی، قواعد کی رو سے کیا ہیں؟

جواب: ماضی قریب

ایسا فعل جس کا فاعل معلوم ہو کیا کہلاتا ہے؟

جواب:  فعل مجہول

اسے کالے نے کاٹا قواعد کے اعتبار سے کیا ہے؟

جواب: استعارہ

کل کو کہ کر جز مراد لینا قواعد کی رو سے کیا ہے؟

جواب: مجاز مرسل

حاثیہ چڑھانا ان میں سے کس کے متعلق ہے؟

جواب: محاورہ

 

LAT Essay Topics

1. Role of Social Media

2. 100-year plan of plantation

LAT Personal Statement

  • Three wishes of my life (میری زندگی کی تین خواہشات)

You May also like these:

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x